Upp

Coolest clock – En smart digital projektionsklocka

Alla har vi väl sett de digitala projektionsklockorna som lyser klockslaget mot väggen eller taket. Och det var ju kul ett litet tag, men sammantaget mest en gimmick som snabbt blev tröttsam. Det här är någonting helt annat.

Skaparna kallar den för Coolest clock, och det är en väggmonterad klocka som projicerar en digital urtavla fylld med all information du vill ha där. Klockan kan ansluta till internet via wi-fi, och styrs genom en app på din telefon eller surfplatta. Du kan själv välja hur urtavlan ska se ut, och utöver att den visar vad klockan är kan du fylla den med saker som väderrapporter, nyheter, uppdateringar från sociala medier och mycket annat.  

Klockan låter dig skräddarsy precis hur du vill att den ska se ut, så att den till exempel blir enkel att matcha storlek, färger och bakgrunder med inredningen. Och eftersom allting styrs över nätet kan du uppdatera den från var som helst där du har anslutning, om du nu skulle behöva.

Se en kort presentation av klockan nedan.

 

Coolest clock började som en crowdfundingkampanj på indiegogo, och lyckades sammanlagt dra ihop över 285 000 dollar sedan den kom upp på siten. Från att den blev komplett finansierad ska de börja tillverka och skicka ut produkten till finansiärerna under 2015. De första klockarna planerar att levereras någon gång i december.

Det är förstås inte någon atomklocka, men en häftig och funktionell idé som är en perfekt inredningsdetalj för teknikintresserade.